Mountainbiken vanuit de raaf

Het Nationaal Park Drents-Fries-Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland vol bos, hei, grasland en stuifzand. Een gebied dat zich perfect leent om te mountainbiken. Vlak bij de Witte Raaf liggen drie mountainbikeroutes voor beginnende of ervaren mountainbikers. Wij gaan het liefste fietsen bij dag en dauw. Dan moet het wel heel gek lopen wil je geen reeën of andere dieren tegenkomen onderweg. Onder de foto meer info over de drie routes.

Blauwe route Appelscha I – 17km

De blauwe mountainbikeroute is goed te doen als beginnende mountainbiker en gaat over zowel brede als smalle paadjes. Er zit behoorlijk wat vlak gebied in en weinig hoogteverschillen. Toch zijn er stukjes waar je wat hoogteverschil vindt en die zijn technisch iets moeilijker. Vooral in de weide vind je hele leuke paadjes waar je heel hard kan scheuren. Dat is toch wel ons favoriete stuk. De route, die zo’n 17km lang is, voert over een afwisselend landschap. Van het rulle Aekinger zand tot de openheid van het heideveld. De route heeft het allemaal. En het mooie is dat er geen meter asfalt tussen zit. Bekijk hier de hele route.

Groene Route Diever – Hoogersmilde 23km

De route Diever – Hoogersmilde kan in combinatie met de Appelscha route worden gereden en zorgt samen voor zo’n 40km aan mountainbike genot. De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers, kent relatief veel single track stukken en hoogteverschillen. Dit maakt de route best uitdagend– helemaal in combinatie met route Appelscha – en is daardoor wat minder geschikt voor beginnende bikers. Bekijk hier de hele route.

Rode Route Appelscha II – 6km

Deze route is vrij technisch en uitdagender dan de blauwe. Je rijdt voornamelijk door het bos en moet flink wat beenspieren hebben om de te klimmen na afdalingen. Zes kilometer lang alleen maar op en neer. De ene klim en afdaling na de andere. Over super smalle paadjes, het gevoel van snelheid alleen maar meer doen toenemen. Verzuurde benen als resultaat. Desondanks is het een leuke route waar je flink aan je techniek kan oefenen. Deze route is aaneengesloten te rijden met de 17 km lange, blauwe route van Appelscha. Er ontstaat dan een route met een totale lengte van ruim 21 kilometer. Bekijk hier de hele route.

Vorige
Vorige

Kort nieuws

Volgende
Volgende

De Groene Raaf, hoe gaan we om met duurzaamheid?