Tijd voor creativiteit

Rust en ontspanning is goed voor creativiteit

De Witte Raaf is een plek voor natuur, rust en ontspanning. En dat zijn precies de ingrediënten die onze creativiteit bevorderen. We vinden het dan ook altijd super leuk om te lezen, zien of horen dat gasten allerlei creatieve uitbarstingen hebben gehad. Er wordt in de raaf namelijk behoorlijk wat getekend, geschilderd, geschreven, gefotografeerd, muziek gemaakt en geboetseerd. Waarbij de raaf zelf vaak onderwerp is van het kunstwerk.

Creativiteit is goed voor rust en ontspanning

En het werkt ook de andere kant op! Van creativiteit is wetenschappelijk bewezen dat het stress en zorgen vermindert. Doordat je je concentreert op het bezig zijn met je handen aan iets leuks krijg je rust, raak je ontspannen en daalt je stress level. Het leidt je af van je dagelijkse beslommeringen en zorgen. En wie weet kom je zelfs in een flow terecht en vergeet je even helemaal alles om je heen. Op die manier ontspan je niet alleen, je traint je hersenen ook om zich te concentreren en meer oog te hebben voor detail. Je leert zo langer vol te houden én met nieuwe oplossingen te komen. Nou zeg?! Wie wil dat nou niet?!

We delen graag een aantal mooie voorbeelden van deze creativiteit en nodigen alle gasten uit om vooral veel gebruik te maken van alle aanwezige instrumenten, teken-, schilder- en knutselmaterialen!

Vorige
Vorige

Oude Willem?

Volgende
Volgende

Kort klusnieuws