Kort klusnieuws

Het is nooit af….

En gelukkig maar want stiekem vinden we dat klussen eigenlijk best wel leuk. En zeker opa Henk en zijn klusmaat Eelke. We zien de raaf, net als het bos eromheen, als iets dat altijd in beweging en nooit af is. In dit artikel een korte update met wat klussen van de afgelopen periode.

Het kleinste en koudste kamertje

In de voorjaarsvakantie hebben we met opa Henk en Eelke het kleinste, koudste én laatste kamertje van de raaf geïsoleerd. We hebben er ook meteen vloerverwarming in gelegd dus voortaan geen koude voeten meer als je ‘s nachts naar de wc moet…

Je kan het dak op!

Dat zeiden we tegen Eelke na de heftige winterstormen van februari. Het huis heeft gelukkig alle stormen goed door staan. Das nog best spannend in een bos met allemaal hoge bomen om je heen. We hadden alleen wat kleine lekkage bij de dakkapel. Die heeft Eelke met zijn indrukwekkende brander gelukkig weer snel weten op te lossen.

Behangetje

Ergens op het wereldwijde web wist Selma zowaar een leuk retro bladerbehangetje op de kop te tikken. Onder muzikale begeleiding van zoonlief Jonas hebben we die zonder ruzie te maken (wat best knap is bij behangen) weten aan te brengen. Nu zie je dus ook binnen door de bomen het bos niet meer.

Wat zijn de verdere plannen?

Henk kan en wil niet stilzitten dus verzint de wildste bouwplannen. Een serre aan de studeerkamer, een dakkapel bij de slaapkamers boven, een nieuwe schuur en zo kunnen we nog wel even door gaan:-) Maar we gaan eerst maar eens de wc tegelen, het buitenhoutwerk moet nodig een schilderbeurt en het plan is om vloerverwarming aan te leggen in de woonkamer en hal zodat we over kunnen stappen op een warmtepomp. We houden je op de hoogte!

Vorige
Vorige

Tijd voor creativiteit

Volgende
Volgende

De raaf is terug…